About

Bedankt voor het bezoeken van Erik Hein Academy!

De doelstelling van de Academie is het delen van mijn passie en mijn reis op de gebieden van :

  • Bewegingswetenschappen, Vitaliteit en Fitness
  • Psychologie
  • Martial arts, Weerbaarheid en Realistische Zelfverdediging

Over mij

Ik ben een dankbaar mens en vader (Erik Hein, 1970) met een droom: iets toe te voegen aan het geluk van de wereld en de bewoners van deze wereld. Mijn missie is het beetje talent wat mij is geschonken te delen met een ieder en terug te geven aan de bron waaruit het is ontstaan.

Ik ben Bewegingswetenschapper (RUG) en Epidemioloog (VU). Ik heb jarenlang gewerkt als docent op het MBO sport-en bewegen en als docent Gevaar en Geweldbeheersing bij de Politie (opgeleid Politie Academie Ossendrecht) met als specialiteiten vuurwapentraining, aanhouding en zelfverdediging en Didactiek.

Ik ben docent bij diverse fitness en personal trainer opleidingen alsmede bij train de trainer opleidingen op het gebied van weerbaarheid.

Op de Vrije Universiteit heb ik onderzoek gedaan naar coping van ouderen en meer specifiek naar de rol van religiositeit.

Daarnaast ben ik Fitness en Leefstijl Coach en ben ik journalist voor sport en fitness vakbladen (Richting Sport gericht, Sport en Fitness Magazine) en Vechtsport magazine’s (Ringsports).

Tenslotte ben ik all round Vechtsporter (Kickboksen, BJJ, MMA), grondlegger van de leraar opleidingen Kickboksen en MMA in Nederland (SKMO)  en Trainer-Coach Weerbaarheid en Agressie. Ik ben opgeleid in Reality Based Systemen van Jim Wagner, FAST Defense en SPEAR/MVS (via Politie Academie).

 

 

 

What People Say

img

Drs. Erik Hein is een zeer gewaardeerde collega met een brede operationele ervaring en brede kennis. Hij is bewegingswetenschapper, opleider op gebied van trainers, senior docent gevaarsbeheersing en als partner, senior trainer, adviseur, auteur en gedragswetenschapper aan React Advies & Training verbonden.

-