About

Bedankt voor het bezoeken van Erik Hein Academy!

De doelstelling van de Academie is het delen van mijn passie en mijn reis op het gebied van :

  • Zelfleiderschap en persoonlijke ontwikkeling
  • Onderwijs, leren en ontwikkelen
  • Bewegingswetenschappen en Psychologie
  • Martial arts, Professionele weerbaarheid en Gevaarbeheersing

Over mij

Ik ben van huis uit Bewegingswetenschapper (RUG) en Epidemioloog (VU) en studeer dit jaar af als AO psycholoog.

Ik heb jarenlang gewerkt als docent Gevaar en Geweldbeheersing bij de Politie (opgeleid Politie Academie Ossendrecht) met als specialiteiten vuurwapentraining, aanhouding en zelfverdediging en Didactiek.

Op dit moment verzorg ik projecten voor Ambulance personeel en andere frontlinie doelgroepen.

Ook ben ik part-time docent op de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) Amsterdam.

Ik ben docent bij diverse fitness en personal trainer opleidingen alsmede bij train de trainer opleidingen op het gebied van weerbaarheid (REACT training en advies).

Ik ben 20 jaar journalist voor voor sport en fitness vakbladen (Richting Sport gericht, Sport en Fitness Magazine) en Vechtsport magazine’s (Ringsports) en heb drie boeken geschreven.

Tenslotte ben ik all round Vechtsporter (Kickboksen, BJJ, MMA), grondlegger van de leraar opleidingen Kickboksen en MMA in Nederland (SKMO)  en Trainer-Coach Weerbaarheid en Agressie. Ik ben opgeleid in Reality Based Systemen van Jim Wagner, FAST Defense en SPEAR/MVS (via Politie Academie).

Mijn passie is leren en onderwijs en vooral mijn kinderen!

Referenties

img

Drs. Erik Hein is een zeer gewaardeerde collega met een brede operationele ervaring en brede kennis. Hij is bewegingswetenschapper, opleider op gebied van trainers, senior docent gevaarsbeheersing en als partner, senior trainer, adviseur, auteur en gedragswetenschapper aan React Advies & Training verbonden.