Reality Based Training & Trauma (1)

Reality Based Training & Trauma (1)

Ik was gegijzeld. Ik zat met mijn handen achter mijn hoofd. Net als de rest. Als je meewerkt komt het goed was ons geleerd. Dat deden we braaf. We werden allemaal afgeschoten.

Reality based training met een litteken. Het was training maar tot op de dag van vandaag voel ik het ongeloof. Mocht ik een echte gijzeling meemaken, grote kans dat deze ervaring me parten gaat spelen. Reality based training kan ervaringen in je amygdala opbergen die je nooit meer kwijt raakt.

Ken Murray van het standaard werk over Reality based training schrijft: “one of the problems, however, is that Reality Based Training (RBT) is often carried out in a haphazard manner by trainers who are unknowledgeable about the psychological and physiological processes that are being manipulated. Therefore, being a training participant there is a very real potential to create training scars that may lead to future failure”. RBT is een cruciaal onderdeel van de training van de first responder. Maar wel in de handen van een professional.

Weer Ken Murray “The lure of RBT remains strong, and many trainers take the dangerous yet easy road, buying a little bit of gear and setting up an ad-hoc scenario-based training program. Avoid the easy path and do the work—there are lives in the balance”.

Please follow and like us:
ErikHein

Reacties zijn gesloten.