Reality based training first responders

Reality based training first responders

Reality based training first responders volgens SET. Onlangs mocht ik meewerken aan de vormgeving en uitvoering van een reality based training voor first responders.

We kozen voor een optimale mix van wetenschap en praktijk ervaring. We kozen voor een solide methodische lijn (SET) want reality based training heeft impact op mensen en mag nooit amateuristische willekeur zijn. Is leren i.p.v. survival of the fittest. Is geen kwestie van de meest wilde simulaties over deelnemers uitstrooien. SET (stress exposure training garandeert een ‘high challenge, high support’ leerklimaat. SET bestaat uit drie fases: een kennisfase, een oefenfase en een toepassing fase. In SET ontwikkel je (zelf) kennis. Kennis over presteren onder druk, kennis over stress coping skills en bewustzijn wat werkt voor jou. Stapsgewijs worden kennis en vaardigheden toegepast in steeds realistischer scenario’s (reflectie in actie) met daarna zorgvuldig gekozen reflectie thema’s om van het optreden te leren (reflectie na actie). Over RB training en de SET methodiek valt nog veel te vertellen, zeker ook met de komende publicaties van Wendy Dorrestijn (Reality Based training) en Jolanda Botke (transfer van training). Dank aan mijn mentors Henk Kraaijenhof, Wendy Dorrestijn, James Driskell en Mike Lauria.

Please follow and like us:
ErikHein

Reacties zijn gesloten.