Interview Ray Staring: Kickboksen en Therapie

Interview Ray Staring: Kickboksen en Therapie

Wat zijn de drijfveren van (vecht) sport kampioenen? Waarom stopt een topvechter als zijn ‘boosheid’ er niet meer is? Wat hebben Kickboksen en Jongerentherapie elkaar te bieden?

Ik ben zeer vereerd en blij met de bijdrage van voormalige wereldkampioen (2004) Kickboksen Ray Staring aan mijn boek (Het Kickboks huis).

Ik leerde Ray kennen toen hij bij de SKMO een opleiding volgde. Later studeerde hij af bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en sinds 2011 heeft hij een praktijk voor jongerentherapie.

Een inspirerend en open interview

Ik ga natuurlijk hier niet vertellen wat Ray allemaal te zeggen heeft…dat bewaar ik voor het boek. Maar ik ben zo enthousiast over zijn bijdrage dat ik een klein tipje van de sluier op licht. In zijn bijdrage behandeld Ray namelijk een paar prachtige thema´s en geeft hij de Kickboks leraar tal van adviezen:

  • wat ´sterven in de ring is´ en wat daar de oorsprong en betekenis van is
  • hoe hij zijn ´innerlijke lijn´ vond en zag hoe Kickboksen als middel kon worden ingezet
  • welke 4 kenmerken vechtsporthandelingen en (jongeren) therapie gemeenschappelijk hebben
  • 3 tips om kickboksen in te zetten als middel bij agressie regulatie of opbouwen van zelfvertrouwen
  • waarom kickboksen en vooral Kickboks leraren gevaarlijk kunnen zijn!

Een mooie foto!

Ik hou er wel van af en toe in het verleden te kijken. En kijk wat een gave foto ik vond van het jaar dat Ray bij ons de opleiding volgde! Met een gastles van Bob Schrijber en toen al aanwezig onze huidige opleiding coach Ed Schaper.

 

p41_gastles_bob_skmo_007

Please follow and like us:
ErikHein

Reacties zijn gesloten.