Alle berichten door op ErikHein

Mijn artikel in Ambulance vakblad Juni 2020!

Mijn artikel in Ambulance vakblad Juni 2020!

Onze (training) visie op optimaal duurzaam presteren (onder druk) in Vakblad Ambulance zorg! Voorbij stoere spannende oefeningen! Aandacht voor flexibele coping, veerkrachtige organisatie en teamcultuur en de voor-en na fase van incidenten. Tot gauw op de training in Vught!

‘So that others may live’.

Samen met @Ruben Verlangen en het team van METS weer een unieke cursus mogen geven over medisch topprestaties leveren onder druk. Nederland mag trots en gerust zijn met deze professionals die onder alle omstandigheden topzorg blijven leveren. Waar gewone mensen weg willen gaan zij naar toe. Waar wij emotioneel afhaken, gaan zij door. Coping mechanismen zijn ingeslepen skills en drills, maar vooral ook teamwork, humor en vastberadenheid.

Nieuw artikel in ambulance vakblad

Beyond the split second

Samen met verpleegkundige Ruben Verlangen schreef ik een artikel over presteren onder druk voor het vakblad ambulance zorg. Binnen de ambulance-zorg is bij verschillende RAV’en aandacht voor verwerking van stress na een hulpverlening door middel van bedrijfsopvangteams (BOT). Er is echter minder aandacht hoe om te gaan met druk tijdens de hulpverlening: het moment waarop je optimaal moet presteren. Wat dat betreft lijkt ambulancezorg op topsport. In dit artikel gaan we in op de effecten van druk en hoe je deze kunt reguleren, met af en toe een link naar de topsport.

De kunst van het vragenstellen

Vragen stellen is de basis van ons werk als coach, psycholoog, rechercheur, onderhandelaar enzovoorts. Vragen stellen is een kunst en wetenschap wat je voor een deel kunt leren. Veel communicatie is eerder zenden en invullen dan luisteren en vragen stellen is mijn eigen ervaring. Ben er zelf meer dan schuldig aan. Maar de kunst van het vragen stellen is zo gaaf!

Meer lezen

Training en trauma

Mijn amygdala slaapt nooit. Altijd strak ingesteld. Resultaat van een gewelddadige jeugd. Mijn these: weerbaarheid is een herinnering.

Voor trainers: welke herinneringen creëer jij bij deelnemers aan jouw training? Die van angst/dreiging of die van zelfvertrouwen/challenge mindset?

Meer lezen